The Day After

Les met gastdocent van Stichting TeamAlert

Gebaseerd op de populaire escaperooms, is The Day After het perfecte interactieve en leerzame spel. In het eerste projectonderdeel staan thema’s als zelfcontrole, wilskracht en het weerstaan van verleidingen centraal in de vorm van kennis overdragende spellen.

Man op de fiets

Leerdoel

Het doel van The Day After is jongeren in de leeftijd 16 tot 18 jaar bewustmaken en trainen in het hebben van
zelfcontrole. Door het trainen van zelfcontrole weten de jongeren in de toekomst verleidingen, zoals drugsgebruik in het verkeer, te weerstaan.

Opbouw les

Op advies van het Trimbos Instituut is er gekozen om het thema “zelfcontrole” centraal te stellen in het project in plaats van het thema “alcohol & drugs”. Deze keuze is gemaakt omdat thema alcohol & drugs in een schoolproject mogelijk risicojongeren inspireert tot het experimenteren met alcohol of drugs.

Gebaseerd op de populaire escaperooms, is The Day After het perfecte interactieve en leerzame spel. In het eerste projectonderdeel staan thema’s als zelfcontrole, wilskracht en het weerstaan van verleidingen centraal in de vorm van kennis overdragende spellen.

Na het eerste onderdeel vullen de jongeren een persoonlijkheidstest in. De medewerkers van TeamAlert focussen zich vervolgens op de positieve karaktereigenschappen die uit de test komen en de jongeren helpen bij het hebben van zelfcontrole.

Daarna vindt een groepsgesprek plaats. In dit gesprek worden de jongeren bewust van hun eigen kwaliteiten en hoe ze die in de toekomst kunnen gebruiken om verleidingen te weerstaan.

Als laatste maken de jongeren een stappenplan met een concreet doel om weerbaar te zijn in de toekomst. Omdat ze hun eigen kwaliteiten daar in opnemen, zijn ze extra betrokken bij het doel en is dit ook haalbaar.

Lesduur

Duur: 90 minuten per sessie, minimaal twee, maximaal drie sessies per dag
Op- en afbouwtijd: 60 minuten

Bijzonderheden les

Deelnemers: Minimaal 20 en maximaal 32 leerlingen per sessie.
Minimaal twee en maximaal drie sessies per dag.
Locatie: groot klaslokaal.
Aanwezig: één begeleidend docent.

TeamAlert verzorgt de uitvoering van het project van begin tot eind.

Reserveer les

Thema's

Fiets
Smart­phone
Ver­keers­gedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
MBO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Leerjaar 5
Leerjaar 6
Downloads en links
Planning
Deze les is de aankomende tijd ingepland op:
  • donderdag 13 juni 2024
  • donderdag 24 oktober 2024
  • vrijdag 25 oktober 2024
Over de aanbieder

Stichting TeamAlert

Wij hebben een droom: 0 verkeersslachtoffers onder jongeren! Met zo’n dertig young professionals op kantoor en meer dan zestig jongerenvoorlichters op locatie komen we jaarlijks op ruim 600 plekken zoals scholen en festivals. En ook online kom je onze projecten en campagnes tegen. TeamAlert maakt impact! Dit komt omdat we verkeersveiligheid bespreekbaar maken door jongeren op een persoonlijke en originele manier te benaderen. Dankzij wetenschappelijke onderbouwing binnen onze interventies, weten we daadwerkelijk te overtuigen.

https://teamalert.nl/

Vragen?

Heb je een vraag over de les of over het aanvragen van de les? Neem contact op met de accountmanager.