Sociale media in het verkeer

Les met gastdocent van Bureau Leefstijl

Tijdens onze les over social media in het verkeer, gaan wij op een interactieve manier met elkaar in gesprek over de risico's van social media gebruik in het verkeer. Dit doen wij door middel van een Kahoot, een Jenga spel of een andere leuke spelvorm. Tijdens de les is er veel ruimte voor ingeving, (gezonde) discussie of het stellen van vragen. Door ons passievolle, professionele team sluiten wij goed aan, aan de belevingswereld van jongeren en kunnen zij, oordeelvrij, het gesprek aan gaan over social media.
Meisje met mobiele telefoon in de hand bij een fietsenstalling

Leerdoel

Tijdens onze les 'social media in het verkeer', maken wij jongeren bewust van de risico's, regels en straffen van telefoongebruik in het verkeer. Ons doel is, dat de jongeren na de les over de informatie beschikken om zelf verstandige keuzes te maken. Wij geven de kennisoverdracht en de handvatten, met als doel een positieve gedragsverandering te bevorderen.

Naast de risico’s in het verkeer nemen wij ook de online risico’s mee waardoor jongeren afgeleid kunnen worden in het verkeer.
Denk aan: cyberpesten, exposure, bodyshamen, challenges en nog veel meer.
Kernwoorden: zelfreflectie, weerbaarheid en bewustwording van consequenties van gedrag.

Opbouw les

Vragen stellen, vertellen/uitleggen, demonstreren (d.m.v spellen), gericht vragen stellen, samenwerken.

Lesduur

Duur: de les is flexibel opzetbaar en kan in verschillende tijdsvlakken gegeven worden. Opties: 1 lesuur, 1 vol uur, 1,5 uur of 2 lesuren. Minimaal twee lessen per dag.

Bijzonderheden les

Benodigheden: Beamer, evt leen-laptop. Bureau leefstijl verzorgt de uitvoering van het project van begin tot eind. Bureau leefstijl biedt een opvolgles aan, in Kahoot vorm, die eigen docenten kunnen geven op een later moment om de stof op te frissen.

Foto's

Reserveer les

Thema's

Fiets
Smart­phone
Ver­keers­gedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
MBO
VSO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Downloads en links
Planning
Voor deze les zijn de aankomende tijd geen lesmomenten ingepland.
Over de aanbieder

Bureau Leefstijl

Bureau Leefstijl bestaat uit een enthousiast en ambitieus team met de juiste instelling, scholing en competenties om jongeren op de juiste wijze te voorzien van gezondheidsvoorlichting en verkeerseducatie.

Bureau Leefstijl is een voorlichtingsbureau met passie.
Onze drijfveer is om jongeren en hun omgeving te helpen. Dit doen wij met een duidelijke missie; de missie om de algehele gezondheid van jongeren te verbeteren. Wij begrijpen de wereld van jongeren en kunnen daarin mee gaan. Wij oordelen niet en zijn niet belerend. Door deze instelling voelen jongeren zich veilig bij onze medewerkers en wordt er echt geluisterd als wij voor de klas staan.

Met onze lessen voor TotallyTraffic willen wij ons steentje bijdragen en streven naar minder verkeersslachtoffers.

https://www.bureauleefstijl.nl

Vragen?

Heb je een vraag over de les of over het aanvragen van de les? Neem contact op met de accountmanager.