Missie 3014

Les met gastdocent van Stichting TeamAlert

Tijdens het online project MISSIE 3014 maken de jongeren een reis door de tijd: ze belanden in het jaar 3014! Middels het choose your own adventure principe bepalen ze zelf hoe hun karakter, avontuur en route eruit gaat zien.
Missie 3014 op laptopscherm

Leerdoel

Het doel van MISSIE 3014 is om veilig fietsgedrag bij jongeren te stimuleren. MISSIE 3014 richt zich verschillende thema's waaronder: het voorkomen van fietsen zonder werkende fietsverlichting, door rood fietsen en mobielgebruik op de fiets.

Opbouw les

Tijdens MISSIE 3014 maken de jongeren een reis door de tijd: ze belanden in het jaar 3014! Middels het choose your own adventure principe bepalen ze zelf hoe hun karakter, avontuur en route eruit gaat zien. Middels storytelling worden de jongeren meegenomen in een spannend verhaal dat ervoor zorgt dat zij hun aandacht bij het project houden.

Tijdens het spel komen er verschillende onderdelen naar voren. Het bevat een ervaringselement waarbij de jongeren zelf zien wat afleiding met je doet. De leerling geeft zijn mening over verkeersstellingen als: "Door het appverbod ga je als fietser veiliger door het verkeer". De leerlingen krijgen de opdracht om te bewijzen dat zij de verkeersregels kennen middels een kennisquiz. Er komen video's naar voren waarbij verkeerssituaties voorspeld moeten worden en de leerlingen komen erachter welk gedragstype zij in het verkeer zijn. Ook heeft het online project een win-element om jongeren actief mee te laten doen. Per klas wordt een leerling gekozen die een cadeaubon van €10 wint.

Lesduur

Duur: +/- 45 minuten
Minimale deelname is twee klassen, geen maximale deelname

Bijzonderheden les

De docent ontvangt een link waarmee de leerlingen het project kunnen maken.
Dit online project wordt zelfstandig gemaakt op de computer.
Het project heeft twee modules, waarvan één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw

Foto's

Reserveer les

Thema's

Fiets
Smart­phone
Ver­keers­gedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Leerjaar 5
Leerjaar 6
Downloads en links
Planning
Voor deze les zijn de aankomende tijd geen lesmomenten ingepland.
Over de aanbieder

Stichting TeamAlert

Wij hebben een droom: 0 verkeersslachtoffers onder jongeren! Met zo’n dertig young professionals op kantoor en meer dan zestig jongerenvoorlichters op locatie komen we jaarlijks op ruim 600 plekken zoals scholen en festivals. En ook online kom je onze projecten en campagnes tegen. TeamAlert maakt impact! Dit komt omdat we verkeersveiligheid bespreekbaar maken door jongeren op een persoonlijke en originele manier te benaderen. Dankzij wetenschappelijke onderbouwing binnen onze interventies, weten we daadwerkelijk te overtuigen.

https://teamalert.nl/

Vragen?

Heb je een vraag over de les of over het aanvragen van de les? Neem contact op met de accountmanager.