Go Safe zonder afleiding VR

Les met gastdocent van Stichting Go Safe

Go Safe zonder afleiding VR is interactief. De leerlingen leren door samen te ervaren, zelfwerkzaamheid en overtuigen. Ervaren door gebruik van VR dat smartphone gebruik op de fiets tot ernstige ongelukken kan leiden. Middels een discussie over oplossingen en commitment aan de oplossingen vergroten we de intentie tot het veranderen van het gedrag. Hierdoor is de motivatie en acceptatie voor nieuw en veiliger gedrag het grootst. Everyone wants the big benefit for himself!

Meisje met VR-bril op met daarbij het beeld van de straat wat het meisje ziet.

Leerdoel

De deelnemende leerling weet aan het einde van de les wat de invloed is door afleiding van een smartphone op zijn of haar verkeersveiligheid; De deelnemende leerling leert weerstand bieden aan de verleiding om tijdens de verkeersdeelname op zijn of haar smartphone te kijken; De deelnemende leerling is gemotiveerd om maatregelen te nemen om afleiding in het verkeer door zijn of haar smartphone te nemen om zijn of haar veiligheid in het verkeer te vergoten.

Opbouw les

Om dit te bereiken worden actieve werkvormen gebruikt zoals het onderwijs leergesprek, groepsgesprek, groepsopdracht en zelfwerkzaamheid. Middels een VR beleving ervaart de leerling hoe en waarom smartphone gebruik en fietsen niet samen gaan en tot ernstige ongelukken kan leiden.

  • 1e uur Groepsgesprek en opdrachten on inzicht te krijgen in risico‚Äôs en gewoontes.
  • 2e uur VR ervaring virtueel fietsen.
  • 3e uur Groepsopdracht denken in oplossingen.

Lesduur

3 onderdelen van 45 min

Bijzonderheden les

Deelnemers maximaal 35 leerlingen per klas. Ruim klaslokaal of externe ruimte voor VR ervaring. Gehele les wordt verzorgd door een verkeersdocent van Go Safe. Alle materialen worden verzorgd door Go Safe de school hoeft alleen tijd en ruimte beschikbaar te stellen.

Foto's

Reserveer les

Thema's

Fiets
Smart­phone
Ver­keers­gedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
MBO
VSO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Downloads en links
Planning
Voor deze les zijn de aankomende tijd geen lesmomenten ingepland.
Over de aanbieder

Stichting Go Safe

Bewust veilig op weg. Voor elke doelgroep een les verzorgen waardoor men bewust wordt dat er maar 1 iemand het best voor jouw eigen veiligheid kan zorgen, jij zelf. Be Happy Go Safe

https://www.gosafe.nl

Vragen?

Heb je een vraag over de les of over het aanvragen van de les? Neem contact op met de accountmanager.