DeApp

Les met gastdocent van Stichting TeamAlert

De online escaperoom is een populaire en interactieve spelvorm waarbij je binnen een bepaalde tijd allerlei puzzels, clues en raadsels moet vinden en oplossen. Zo ervaren de jongeren gedurende het spel wat afleiding met je doet en leren ze over de termen FOMO, JOMO en MONO.

DeApp op laptopscherm

Leerdoel

Deze online escaperoom leert jongeren om op een bewuste manier om te gaan met hun telefoon. Het doel is dat jongeren de (sociale) druk en het automatisme leren te weerstaan en om meer JOMO te kunnen zijn. Met JOMO bedoelen we de Joy Of Missing Out: even genieten van waar je op dat moment mee bezig bent, zonder gestoord te worden.

Opbouw les

De online escaperoom is een populaire en interactieve spelvorm waarbij je binnen een bepaalde tijd allerlei puzzels, clues en raadsels moet vinden en oplossen. Zo ervaren de jongeren gedurende het spel wat afleiding met je doet en leren ze over de termen FOMO, JOMO en MONO. In de puzzels verschuilen verschillende  opdrachten met verkeersonderwerpen omtrent afleiding. Zo trainen de jongeren tijdens een korte film met ervaringselement het weerstaan van afleiding. Alleen als het ze lukt om de afleiding te weerstaan, achterhalen zij de code. De code die nodig is om één van de puzzels te kraken!

De escaperoom is succesvol wanneer alle puzzels zijn opgelost en de lancering van de allerverwoestende app is tegengehouden. Als afsluiting volgt er een nabespreking samen met de jongerenvoorlichter. Hierbij zorgt het gedragsmechanisme transfer ervoor dat de jongeren de kennis uit de escape room meenemen in het echte leven.

Het project heeft twee speelscenario’s: 1. De jongerenvoorlichter begeleidt op afstand digitaal het project. 2. De jongerenvoorlichter komt naar de school en begeleidt het project in de klas. In beide scenario’s wordt de escape room online gespeeld. Middels dit concept kan TeamAlert jongeren altijd blijven bereiken, ook in tijden van pandemie. Alle workshops van TeamAlert zijn wetenschappelijk onderbouwd en bevatten verschillende bewezen effectieve gedragsmechanismen die aansluiten op de motieven van het gedrag. Met als doel ervoor zorgen dat alle jongeren veilig thuiskomen!

Lesduur

Duur: 90 minuten per sessie, minimaal twee, maximaal drie sessies per dag
Op- en afbouwtijd: 45 minuten

Bijzonderheden les

Deelnemers: minimaal 15 leerlingen per sessie, minimaal 2
Locatie: Volledig online of in het klaslokaal waarbij jongeren op een laptop/computer spelen
Aanwezig: één begeleidend docent

TeamAlert verzorgt de uitvoering van het project van begin tot eind.

Reserveer les

Thema's

Fiets
Smart­phone
Ver­keers­gedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
Leerjaar
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Leerjaar 5
Leerjaar 6
Downloads en links
Planning
Voor deze les zijn de aankomende tijd geen lesmomenten ingepland.
Over de aanbieder

Stichting TeamAlert

Wij hebben een droom: 0 verkeersslachtoffers onder jongeren! Met zo’n dertig young professionals op kantoor en meer dan zestig jongerenvoorlichters op locatie komen we jaarlijks op ruim 600 plekken zoals scholen en festivals. En ook online kom je onze projecten en campagnes tegen. TeamAlert maakt impact! Dit komt omdat we verkeersveiligheid bespreekbaar maken door jongeren op een persoonlijke en originele manier te benaderen. Dankzij wetenschappelijke onderbouwing binnen onze interventies, weten we daadwerkelijk te overtuigen.

https://teamalert.nl/

Vragen?

Heb je een vraag over de les of over het aanvragen van de les? Neem contact op met de accountmanager.