CONTACT

Les met gastdocent van Theater MENS

Educatieve cabaretvoorstelling met aansluitend een forumgesprek. Het hoofdthema is: gedrag in het verkeer. Belangrijk extra thema bij Contact is sociale media en mediawijsheid. Door verschillende aansprekende scènes worden leerlingen geraakt. Emotie en informatie worden verwerkt in het forum, waarbij toeschouwers gaan deelnemen aan een interactief gesprek.
Direct aansluitend volgt het forumgesprek. Leerlingen worden deelnemer en er is interactie met het publiek. Alles met humor, emotie en verstilling.
Acteur en leerling op podium terwijl leerlingen daar naar kijken

Leerdoel

Reflectie van verkeersgedrag. In deze les gaan we nadrukkelijk in op afleiding en sociale media. Leerlingen zien dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op het ontstaan (en dus voorkomen) van veel gevaarlijke verkeerssituaties. Keuzes leren maken is belangrijk in het verkeer. Daarnaast komen de effecten van het fotograferen en filmen van ongevallen en het delen van pijnlijke beelden via sociale media aan bod. Alles zonder opgeheven vingertje en met humor!

Opbouw les

Voorstelling c.a. 45 minuten, forumdiscussie c.a. 35 minuten

Lesduur

De voorstelling met forumdiscussie duren samen ongeveer 80 minuten, dat is twee lesuren. Maximaal vier sessies op een dag. Aanpassingen zijn hierbij mogelijk. Voor VSO en Pro is een kortere variant.

Bijzonderheden les

Een verduisterde speelruimte is belangrijk, eventueel afgeplakt met landbouwplastic. Een flink lokaal werkt prima, spelers hebben weinig ruimte nodig. Voldoende stoelen voor maximaal twee klassen tegelijk. Per klas minimaal 1 docent. Andere (verkeers-)thema’s kunnen ingepast worden.
Reserveer les

Thema's

Smart­phone
Ver­keers­gedrag

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
MBO
VSO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Leerjaar 4
Leerjaar 5
Leerjaar 6
Planning
Voor deze les zijn de aankomende tijd geen lesmomenten ingepland.
Over de aanbieder

Theater MENS

Theater MENS heeft vier spelers die individueel of tegelijkertijd ingezet worden. Zeven Sloten is een eenmans(vrouws)voorstelling.

https://theatermens.nl

Vragen?

Heb je een vraag over de les of over het aanvragen van de les? Neem contact op met de accountmanager.