Alcohol en drugs in het verkeer

Les met gastdocent van Bureau Leefstijl

Tijdens onze les over alcohol en drugs in het verkeer, gaan wij op een interactieve manier met elkaar in gesprek over de risico's van alcohol en drugs gebruik in het verkeer. Dit doen wij door middel van de alcohol en drugs brillen, een Kahoot, de drugs-demo-koffer, het spel 'in de mix' of een andere leuke spelvorm. Tijdens de les is er veel ruimte voor ingeving, (gezonde) discussie of het stellen van vragen. Door ons passievolle, professionele team en door de les laagdrempelig te maken, sluiten wij goed aan aan de belevingswereld van jongeren en kunnen zij, oordeelvrij, het gesprek aan gaan en vragen stellen over alcohol en drugs.
Handen van een persoon met in de ene hand een glas alcohol en in de andere hand pillen.

Leerdoel

Tijdens onze les 'alcohol en drugs in het verkeer', maken wij jongeren bewust van de risico's, regels en straffen van middelengebruik in het verkeer. Ons doel is, dat de jongeren na de les over de informatie beschikken om zelf verstandige keuzes te maken. Wij geven de kennisoverdracht en de handvatten, met als doel een positieve gedragsverandering te bevorderen. Kernwoorden: zelfreflectie, weerbaarheid en bewustwording van consequenties van gedrag.

Opbouw les

Vragen stellen, vertellen/uitleggen, demonstreren (d.m.v spellen), gericht vragen stellen, samenwerken.

Lesduur

Duur: de les is flexibel opzetbaar en kan in verschillende tijdsvlakken gegeven worden. Opties: 1 lesuur, 1 vol uur, 1,5 uur of 2 lesuren. Voorkeur minimaal 1 vol uur. Minimaal twee lessen per dag.

Bijzonderheden les

Benodigdheden: Beamer, evt leen-laptop. Bureau leefstijl verzorgt de uitvoering van het project van begin tot eind. Veel interactieve mogelijkheden/ondersteunend materiaal.

Bureau Leefstijl biedt een opvolgles in de vorm van een Kahoot aan, die eigen docenten kunnen geven op een later moment om de stof op te frissen.

Foto's

Video's

Reserveer les

Thema's

Fiets
Ver­keers­gedrag
Alcohol en drugs

Kenmerken

Uitvoering
Gastdocent
Niveau
Praktijkonderwijs
VMBO
MAVO
HAVO
VWO
MBO
VSO
Leerjaar
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Leerjaar 3
Downloads en links
Planning
Voor deze les zijn de aankomende tijd geen lesmomenten ingepland.
Over de aanbieder

Bureau Leefstijl

Bureau Leefstijl bestaat uit een enthousiast en ambitieus team met de juiste instelling, scholing en competenties om jongeren op de juiste wijze te voorzien van gezondheidsvoorlichting en verkeerseducatie.

Bureau Leefstijl is een voorlichtingsbureau met passie.
Onze drijfveer is om jongeren en hun omgeving te helpen. Dit doen wij met een duidelijke missie; de missie om de algehele gezondheid van jongeren te verbeteren. Wij begrijpen de wereld van jongeren en kunnen daarin mee gaan. Wij oordelen niet en zijn niet belerend. Door deze instelling voelen jongeren zich veilig bij onze medewerkers en wordt er echt geluisterd als wij voor de klas staan.

Met onze lessen voor TotallyTraffic willen wij ons steentje bijdragen en streven naar minder verkeersslachtoffers.

https://www.bureauleefstijl.nl

Vragen?

Heb je een vraag over de les of over het aanvragen van de les? Neem contact op met de accountmanager.